Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Formvibratorer i arbejde i bygningen af den spanske højhastighedsforbindelse (AVE)

Wacker Neuson sikrer beton i topkvalitet ved udvidelsen af tunnelen på baneforbindelsen Málaga - Antequera - Granada.

Med sine 2056 kilometer er det spanske højhastighedsnetværk det mest omfattende i Europa, og for tiden er yderligere 1767 kilometer under bygning. Wacker Neuson er blandt de virksomheder, der er involverede i bygningen af en næsten 800 meter lang tunnel på linjen Peña de los Enamorados nær Antequera. 

Entreprenørvirksomhederne Acciona og Torrescámara har af det spanke ministerium for byggeri og det spanske jernbaneselskab ADIF fået til opgave at bygge en ny tunnel til højhastighedstoget. Denne tunnels udformning er unik ved dens åbne konstruktion. Langs hele tunnellens længde anvendes der to formvogne fremstillet af DOKA. De er hver 15 meter lange og forsynet med formvibratorer og frekvensensomformere fra Wacker Neuson. I alt anvendes der 104 formvibratorer og 16 frekvensensomformere inden i tunnelen. Deres opgave er at sikre, at den 75 centimeter tykke tunnelvæg og den senere synlige betonoverflade komprimeres perfekt.

"Vi valgte bevidst Wacker Neusons formvibratorer, fordi vi blev overbevist om deres fremragende kvalitet,” forklarer Pablo Sañudo, byggeleder hos Torrescámara. ”Disse formvibratorer er ideelle, da de er lette, enkle at håndtere, hurtige at fastgøre, og resultatet er en fantastisk komprimering."

Disse egenskaber bekræftes af teamet på stedet. Ikke mindre end 40 mand arbejder med Wacker Neusons formvibratorer i treholdskift.

Wacker Neusons formvibratorer udmærker sig ved deres komponenter i meget høj kvalitet, hvilket gør dem ekstremt pålidelige og meget holdbare. Deres stabile hastighed og kraftige elmotorer giver en fremragende komprimering af beton - lige præcis hvad Pablo Sañudo kræver på byggepladsen. Den service og rådgivning, som hans spanske Wacker Neuson-kolleger har ydet, har imidlertid også imponeret ham. "Carlos Lopez og Alberto Villanueva hos Wacker Neusons salgskontor i Spanien har ydet førsteklasses kundeservice. Carlos Lopez og Alberto Villanueva er eksperter og altid parate til at yde hjælp og give gode råd, når der er behov for det."