Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Stærk binding

Wacker Neusons armeringsbinder DF 16 erstatter traditionelle bindetænger og binder armeringsstål hurtigt og effektivt. Derfor satte Fischer armeringsbinderen på prøve. Resultatet: En perfekt bundet armering, begejstrede armeringsarbejdere.

Teamet fra virksomheden Fischer baseret i Waldkraiburg i Tyskland bearbejder 170 ton byggestål ved opførelsen af en sygeplejeskole i Pfarrkirchen nær München. De 170 ton stål skal anvendes til fundamenter, stolper, vægge og lofter. Det kræver en fleksibel armeringsbindemetode, da stålet skal fastgøres ikke kun i gulvet og lodret på væggene/stolperne, men også i højden.  

Alexander Fischer, ejer af stålarmeringsvirksomheden, satser stærkt på DF 16 fra Wacker Neuson. ”Sammenlignet med arbejdet med at sno sammen og klippe over med tænger er det betydeligt mere effektivt at fastgøre armering med DF 16,” siger han helt klart tilfreds. Hans team kan binde mere end dobbelt så mange knuder i timen, siden DF 16 er blevet taget i brug.

Det skyldes en helt enkel ting: Det ergonomiske design betyder, at hans medarbejdere kan arbejde betydeligt hurtigere end med andre metoder, især på vandrette konstruktioner som f.eks. lofter eller gulve. Det er legende let at anvende værktøjet: Operatøren anbringer DF16 på armeringsstålet og presser den ned med den ene hånd. Derved udløses der en bindewire fra patronen, der føres rundt om armeringsstålet. Løkkerne i begge ender af wiren går ind i hinanden og danner en knude, når værktøjet trækkes tilbage. Armeringsbinderen er forsynet med en patron med 77 bindewirer, og den kan skiftes lige så hurtigt og let som en hæftemaskine, så der ikke bliver lange pauser.

Desuden er der det ergonomiske aspekt. Når der arbejdes på vandrette overflader, kan operatøren stå oprejst i en ergonomisk position. Belastende arbejdstrin som en stærkt bøjet stilling eller drejebevægelser med hånden ved snoning og afskæring af tråden falder bort. 

Alexander Fischer ser en endnu større fordel ved DF 16: Dens konstruktion. ”Denne helt mekaniske maskine er robust og parat, når du har brug for det. Den er ideel til os,” forklarer han. I modsætning til elektriske armeringsklippere er der her ikke stilstandstider ved opladning af batterier eller tilslutning til strømforsyning, og endvidere behøver man ikke at bekymre sig om, at fugtigt vejr påvirker enhedens anvendelsestid. Desuden er DF 16 solidt konstrueret og modstår let de normalt ret barske forhold på byggepladser. ”Wacker Neuson har meget innovative produkter som f.eks. DF 16. Wolfgang Stengel, vores produktkonsulent hos Wacker Neusons datterselskab i Bad Aibling, anbefalede lige netop det rigtige værktøj til os og gav os en fantastisk vejledning,” forklarer Alexander Fischer. 

En ting er klar: DF 16 blev bogstaveligt sat grundigt på prøve af Fisher-teamet, men den var stadig vinder, fordi den havde gjort en meget anstrengende og tidskrævende opgave betydelig mere brugervenlig og produktiv.