Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Gravemaskinen 803 dual power i gang med nedbrydning

Gravemaskinen 803 dual power i anvendelse på Kochertal-broen på BAB A6. LEONHARD WEISS har fået opgaven med at udføre renoveringsarbejdet. På denne byggeplads kan minigravemaskinen virkelig udfolde sine fordele med emissionsfrit arbejde, hvor der er begrænset plads.

Den mere end 35 år gamle Kochertal-bro nær Geislingen am Kocher nær Heilbronn blev renoveret fra 2013 til 2015 – arbejdet blev udført samtidigt på flere steder. Med sine 185 meter er Kochertal-broen den højeste bro i Tyskland. Hver dag kører her 50.000 køretøjer. Kochertal-broen blev konstrueret som en kassebro af forspændt beton. Nedbrydningen blev udført inden i kassens bærebjælker på den 1128 meter lange bro i løbet af renoveringen. LEONHARD WEISS Group, den entreprenørvirksomhed, der udfører arbejdet, benytter her gravemaskinen på 1 ton med dual power fra Wacker Neuson, der blev anskaffet til denne opgave. "Vores gravemaskine 803 dual power er den perfekte maskine til en sådan opgave, fordi den er designet og udviklet specifikt til dette formål," siger Thomas Knapp, salgschef for Stuttgart-området hos Wacker Neuson.

Med dual power-funktionen kan 803 minigravemaskinen fra Wacker Neuson sluttes til den eksterne elektro-hydrauliske hydraulikstation HPU8. Med hydraulikstationen tilsluttet kan gravemaskinen anvendes elektrisk og fuldstændigt emissionsfrit. Gravemaskinen med dual power-funktionen opfylder alle krav til traditionelle dieselgravemaskiner, men på få minutter kan den omdannes til en enhed til emissionsfrit arbejde, hvis det er nødvendigt – uden at det går ud over maskinens ydelse eller fleksibilitet. ”Der var behov for en kraftig maskine med kompakte mål til nedbrydningsarbejdet på Kochertal-broen. Vi havde brug for en maskine, der også kunne arbejde på steder med begrænset plads og uden udstødningsgasemissioner," siger Hartmut Bagg, projektleder hos LEONHARD WEISS som uddybning af kravene. "Dual power overbeviste ved anvendelsen." 

Den enkle håndtering af dual power er især vigtig for slutbrugeren. Hvis der f.eks. er brug for gravemaskinen til nedbrydning/renovering, kører operatøren den i konventionel tilstand til arbejdsstedet. Der er to åbninger i gravemaskinens dozerblad, hvori HPU8-generatoren kan ophænges under transport. Gravemaskinens og hydraulikstationens mål afpasses efter hinanden, så operatøren let kan køre gennem snævre døråbninger med maskinen. Når operatøren ankommer til arbejdsstedet, slutter han enheden til gravemaskinens undervogn og kan derefter fortsætte arbejdet ude emissioner. Hydraulikforsyningen til gravemaskinen sker via køredrevet, så drejeradius forbliver ubegrænset hele vejen rundt. Gravemaskinens driftsvægt, stabilitet og mål er ikke blevet ændret. For operatøren forbliver arbejdssekvensen uændret, når hydraulikstationen sluttes til.