Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Når det drejer sig om understopning, komprimering af grus eller skift af sveller, stoler sporlægningsvirksomheden Strube på Wacker Neuson

Understopning, komprimering af groft grus og udskiftning af sveller er de vigtigste opgaver for Strube Gelisbau i Buchhola nær Hamburg. Virksomheden anvender her de benzindrevne hamre fra Wacker Neuson, da de kan give en perfekt kombination af slaghastighed og effekt til de specielle krav på sporet.

"Understopningsmaskinerne fra Wacker Neuson er meget praktiske og lette at transportere," siger Olaf Bach, formand og værkfører hos Strube Gleisbau. ”Mine medarbejdere bekræfter dette, og de anvender udstyret mange timer om dagen." Wacker Neusons kompakte, benzindrevne hamre er meget lettere og mere praktiske end andet udstyr. De kan let bæres, da de er perfekt afbalancerede.

Strube Gleisbau har arbejdet med maskiner og udstyr fra Wacker Neuson i mere end 10 år. De 45 ansatte arbejder på byggepladser fra Schleswig-Holstein til Göttingen og Magdeburg. Lægning og vedligeholdelse af spor er de vigtigste forretningsområder. Indimellem håndterer virksomheden også ordrer inden for montering af kabler. ”Til sporlægning anvendes der normalt 30 - 40 maskiner på en byggeplads," forklarer Olaf Bach. ”De fleste af vores ordrer drejer sig om umiddelbar vedligeholdelse. Det er her, at maskinerne fra Wacker Neuson anvendes: De to 1703-gravemaskiner anvendes til udskiftning af svellerne, de benzindrevne hamre anvendes til understopningen, og komprimeringen af grovgruset udføres med pladevibratorerne DPU 4545 og DPU 1850."

Baneballast skal altid ombearbejdes for at vedligeholde jernbanenetværket. Understopning kræver ikke stor kraft, da ballasten ikke må blive beskadiget under processen. Der kræves dog en vis slaghastighed, så ballasten komprimeres korrekt. Sporlægningshamre fra Wacker Neuson kombinerer disse krav med sine 1350 slag i minuttet og enkelslagsenergi på 55 joules: Jernbaneballast komprimeres således optimalt uden at blive beskadiget. Endnu et plus ved Wacker Neusons sporlægningshamre er de lave hånd-arm-vibrationer. Dette sikres af en gennemprøvet, effektiv vibrationsdæmpende beskyttelseskappe, der hjælper operatøren i arbejdet. Sammen med det gode forhold mellem effekt og vægt på 25 kg giver Wacker Neusons udstyr de optimale betingelser for arbejdet på sporet. 

"Wacker Neusons udstyr er generelt meget driftssikkert. Vi udfører selv kontrollen af maskinerne, men forsyningen af reservedele fra Wacker Neuson er helt i top,” forklarer Bach. Foruden Wacker Neuson-udstyret omfatter Strube Gleisbaus maskinpark tre lastbiler, 14 sporkøretøjer med anhængere, en 50-tons kran, to gravemaskiner til skinner, en minigravemaskine, en Kramer Allrad 950-hjullæsser samt ca. 50 håndholdte maskiner.

Bach tilføjer: ”Medarbejderne er meget tilfredse med maskinerne. Nogle teams er endda ikke glade for at give deres maskine fra sig, når den skal efterses.”