Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Wacker Neuson maskiner leveret til A. Enggaard

A. Enggaard har købt to gravemaskiner, et par dumpere og en del komprimeringsmateriel hos Wacker Neuson. Førerne valgte Wacker Neuson blandt fire fabrikater

Blandt de nye Wacker Neuson maskiner hos A. Enggaard er en EW100, som er en 10 ton gravemaskine på hjul. Den kan transportere sig selv rundt med 40 km/t på gader og veje, og det var sammen med førerens dom det afgørende for valget af Wacker Neuson EW100. Maskinfører René Vestergaard fik den kort før jul, og han er godt tilfreds.

Den er overraskende stabil endda på twin dæk, og så er størrelsen på maskinen helt rigtig. Den er stærk i forhold til sin størrelse. Vi kører mest på kloak- og belægningsopgaver i Aalborg, så det er jo rigtig godt, at vi kan transportere os selv rundt i byen.

Det betyder meget for os, at den kan arbejde hele vejen rundt i modsætning til rendegravere, som vi ellers har brugt en del, siger René Vestergaard. Den nye gravemaskine er leveret med engcon tiltrotator og Leica maskinstyring.

Projektleder Leif Birkbak fortæller, at han første gang så Wacker Neusons 10 tons maskine på hjul ved Bauma. Vi har samtidig fået en Wacker Neuson EZ80, som er en 8,0 tons maskine på bånd. Vi har haft forskellige fabrikater på prøve, og det var førerne, der vendte tilbage og synes, vi skulle købe Wacker Neuson. Det er jo vigtigt, at førerne er tilfredse med maskinerne, siger Leif Birkbak.

Firmaet har i forvejen flere 16 tons hjulgravemaskiner, som dermed noget større end den nye EW100. Peter Jensen er fast fører på den nye EZ80. Han har kørt med mange forskellige gravemaskiner gennem årene senest en 25 tons maskine. Jeg har kun kørt med den nye Wacker Neuson i få dage, men den lader til at gå rigtig fint, siger Peter Jensen, der er i gang på en stor byggeplads hos A. Enggaard i Gjellerup i Aarhus, hvor firmaet blandt andet opfører et stort kontorhus som OPP-projekt med Aarhus Kommune. A. Enggaard er baseret i Aalborg og arbejder primært i Jylland. Firmaet har ca. 400 ansatte. Her af 60 ansat i anlægsafdelingen. Foruden gravemaskinerne købte A. Enggaard i samme handel to dumpere med lasteevne på henholdsvis 1,0 ton og 3,0 ton en DPU 6555 pladevibrator på ca. 500 kg og nogle jordlopper.