Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Wacker Neuson sikrer lave driftsomkostninger

Entreprenør Henrik Kloster har drevet entreprenørfirmaet Sommersted Vest siden 1996. De fleste år med Wacker Neuson gravemaskiner. Det sikrer lave driftsomkostninger.

[Translate to Danish:] Henrik Kloster, entreprenørfirmaet Sommersted Vest med de to nye Wacker Neuson, som han netop har fået leveret.

Den nye Wacker Neuson ET65 er udstyret med tiltrotator og maskinstyring blandt andet for et sikre en højere udnyttelse end af den noget større gravemaskine, der er blevet skiftet ud.

Sommersted Vest har netop fået leveret to nye Wacker Neuson gravemaskiner og har dermed tre i alt. De nye er en 2,0 ton, som erstatter en tilsvarende, der havde kørt 5000 timer, og den anden er en 6,5 ton, som erstatter en 17 ton gravemaskine, der ikke er blevet brugt ret meget. Forventningen er, at Wacker Neuson ET65 passer bedre til aktiviteterne, og at den dermed kan udnyttes bedre.

Vi arbejder meget med nedgravning af kabler, og der passer de mindre maskiner rigtig godt. Wacker Neuson er jo den eneste gravemaskine med tilt i undervognen, så vi kan holde på et skråt underlag, men alligevel have overvognen og dermed førersædet plant. Det er rigtig dejligt at sidde plant, uanset hvordan maskinen placeres. Det betyder meget for kroppen efter en lang arbejdsdag, siger Henrik Kloster, der driver Sommersted Vest. Det lidt besynderlige navn kommer af, at der var tre entreprenører i Sommersted i 1996. Henrik Klosters firma lå længst mod vest af de tre, så navnet faldt naturligt. Firmaet arbejder i hele Sønderjylland og en del af Sydjylland op til en linje fra Fredericia over til Varde, hvor firmaet aktuelt kører i Varde Kommune.

Vi har gravet rigtig meget fiberkabel ned for TDC. Vi er underentreprenør på opgaven, og selv om vi er ved at være færdige med fibernettet som sådan, så skal der jo stadig lægges kabel ind til mange ejendomme, og der passer vores to mindre Wacker Neuson maskiner på 1,7 og 2,0 ton rigtig godt, og så er de jo lette at smide på en trailer og flytte rundt, siger Henrik Kloster. Ud over nedgravning af fiberkabler udfører Sommersted Vest en bred vifte af entreprenørarbejde som markdræn, jordarbejde til byggeri, haveanlæg og belægningsarbejde.

Wacker Neuson er en stabil maskine, som vi ikke har haft ret mange udgifter på. Vi har prøvet med andre mærker ind i mellem, men vi er altid vendt tilbage til Wacker Neuson. Vi skifter selv olie og laver den daglige vedligeholdelse, så vi har ikke haft så meget brug for service fra leverandøren, siger Henrik Kloster. Den nye Wacker Neuson ET65 er forsynet med engcon tiltrotator og Leica maskinstyring. Det er nyt hos Sommersted Vest, og maskinen er endnu så ny, at Henrik Kloster ikke har nået at gøre sig sine erfaringer.

Tiltrotator giver jo maskinen mere fleksibilitet og endnu flere anvendelsesmuligheder, så vi kan få den udnyttet bedre end den tidligere 17 tons maskine. Sommersted Vest beskæftiger ud over Henrik Kloster også hans søn og yderligere end medarbejder.