Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Fra Østrig og ud i verden.

Med oprettelsen af Neuson Hydraulik GmbH i 1981 blev grundstenen lagt til et de mest betydningsfulde produktsegmenter i Wacker Neuson Group. Siden 2012 er der blevet udviklet og produceret gravemaskiner i fabrikken i Hörsching, nær Linz i Østrig. De innovative entreprenørmaskiner, der herfra eksporteres til markeder verden over, sætter virkelig standarden i branchen.

Succeshistorien med Wacker Neusons minigravemaskiner og kompakte gravemaskiner.

I de seneste år er efterspørgslen efter gravemaskiner fra Wacker Neuson vokset kraftigt. Det har betydet, at Wacker Neuson Linz GmbH i 2012 flyttede til et nyt og betydeligt større og mere moderne center for udvikling og produktion i Hörsching. Herfra forsynes verdensmarkedet med Wacker Neusons gravemaskiner med bælter og hjul samt dumpere – med stor succes. Antallet af enheder er støt stigende. "Efter flytningen til Hörsching har vi kunnet mere end fordoble antallet af enheder fra den denne fabrik", forklarer Gert Reichetseder, administrerende direktør og talsmand for Wacker Neuson Linz GmbH. ”Især den øgede internationalisering af salgsaktiviteterne har sikret, at vores ordremængde fortsat stiger. Det er en meget imponerende demonstration af anlæggets og vores medarbejderes høje præstation.” Fabrikkens produktionskapacitet er på ca. 15.000 maskiner årligt. På det tidspunkt var investeringen i fabrikken, mere end 65 millioner euro, den største investering i Wacker Neuson Groups historie. ”I 2015 udvidede vi igen udviklingsafdelingen betydeligt, så vi nu har et fuldstændig opdateret forsknings, udviklings- og innovationscenter for kompakte maskiner,” tilføjer Gert Reichetseder. I Hörsching fastsættes omfattende udviklingspunkter og standardiseringer, og alle produkter designes her.

Fakta og tal om Wacker Neuson i Linz

Medarbejdere: ~1.000 medarbejdere (april 2017)
Områdets størrelse: 17 hektar
Overdækket område: 50.000 m2
Investering: 65 millioner euro
Samlebånd: 5
Eksportkvote: mere end 95 %

Banebrydende innovationer

Denne succes bygger på mere end 35 års erfaring og ekspertise samt konstant banebrydende innovationer. Den første minigravemaskine blev udviklet i 1984. Tidligere havde virksomheden med succes specialiseret sig i hydraulikcylindere, der bl.a. blev indbygget i gravemaskiner. Allerede den første minigravemaskine viste helt klart kundens fordele – som alle de efterfølgende modeller og innovationer. Det førte til opfindelsen af den første teleskopiske undervogn til minigravemaskiner i 1988. Idéen bag: Minigravemaskiner anvendes hyppigt til arbejde indendørs, og de skal kunne navigere i smalle gange for at nå det punkt, hvor de skal anvendes. Gravemaskinens teleskopiske undervogn gør den ”slank” med et tryk på en knap, så den kan komme igennem snævre passager. Derefter udvides undervognen igen, og på den måde sikres sikkerheden under arbejdet, Denne innovation fra Wacker Neuson er blevet branchestandard.

Vertical Digging System (VDS), der blev udviklet i 1988, var endnu et bevis på denne innovationsånd. Systemet kompenserer for højdeforskelle i ujævnt terræn med et tryk på en knap. Det sikrer øget produktivitet og forbedret effektiviteten, da det sparer op til 25 % på materiale og tid ved fjernelse og opfyldning af overflader. Samtidig giver VDS gravemaskinen større stabilitet og gør arbejdet mere komfortabelt for føreren på grund af den oprette sædeposition. Omtrent 70 % af Wacker Neusons gravemaskiner i segmentet 1,7 til 5 ton leveres med Vertical Digging System (VDS).

Klik her for at høre læse mere om VDS

Den første gravemaskine på 6 ton med en knækstyret bom var i bogstaveligste forstand en vidtrækkende udvikling, da den i 2001 bragte en ny dimension ind i gravemaskineklassen. Den øgede graverækkevidden, gravedybden og tømmehøjden med 20 %, hvilket gjorde driftsområder, der tidligere var umulige eller uøkonomiske at dække, tilgængelige for virksomheder.

Endnu en banebrydende innovation er ”dual power”-funktionen til Wacker Neuson 803-minigravemaskinen, der har været på markedet siden 2014. Med dual power kan gravemaskinen anvendes rent elektrisk og helt uden emissioner, når der er tilsluttet et eksternt elektrohydraulisk aggregat. Da gravemaskinen imidlertid også har en dieselmotor, kan den bevæge sig uafhængigt til arbejdsstedet med egen kraft, og det betyder, at den kan anvendes meget fleksibelt. Denne bæredygtige, emissionsfri løsning er en interessant tilføjelse til serien, især for udlejningsfirmaer.

Medarbejderne er kilden til succes.

Hver dag bidrager ca. 1.000 medarbejdere hos Wacker Neuson i Linz med deres ekspertise og motivation til et produkt i høj kvalitet. 8 % af arbejdsstyrken er ansat i forsknings- og udviklingsafdelingen, og de er i høj grad med til at skabe fremtidige innovationer. Hos Wacker Neuson er veluddannede medarbejdere kriteriet for innovation og succes. Virksomheden ønsker at være en attraktiv arbejdsplads og investerer derfor målrettet i uddannelse og avanceret undervisning. Wacker Neuson har sit eget lærlingeværksted i fabrikken. Den engagerede og kvalificerede undervisning af unge talenter er allerede blevet anerkendt ved forskellige lejligheder.