Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Panama-kanalen: En af verdens vigtigste vandveje

Panama-kanalen er ca. 82 kilometer lang og skærer igennem det centralamerikanske land Panama. Mere end 14.000 skibe passerer hvert år igennem den. Vandvejen forbinder Atlanterhavet med Stillehavet og sparer skibene for omvejen neden om Kap Horn på kontinentets sydspids. Der anvendes bl.a. ca. 500 stavvibratorer fra Wacker Neuson ved den aktuelle udvidelse af vandvejen.

Kanalen blev åbnet i 1914 og er blandt verdens vigtigste vandveje – da skibe var langt mindre end nu. Tidligere var der en grænse for skibets størrelse, når det skulle igennem Panama-kanalen, de såkaldte Panamax-mål, for containerskibe med op til 4.600 containere. I fremtiden vil store containerskibe med op til 12.000 standardcontainere også kunne benytte kanalen. Siden 2007 er slusefaciliteterne blevet udvidet med anvendelsen af de tidstestede og gennemprøvede stavvibratorer fra Wacker Neuson.

Mere end 500 IRFU57-stavvibratorer med en slangelængde på 10 meter anvendes, og de sikrer en ensartet komprimering af betonen. Deres lange driftstid var et argument, der overbeviste kunderne. Kanaloperatørens krav til projektet er tilsvarende høje. Wacker Neusons udstyr blev valgt på grund af dets robuste og pålidelige funktion og høje ydelse, selv under barske forhold, der ligner dem, der findes i denne aktive jordskælvsregion. Stavvibratorerne fra Wacker Neuson er karakteriseret af meget høj hastighedsstabilitet, hvilket er et særligt vigtigt aspekt ved komprimeringen af stiv beton. Endnu en fordel: Vibratorerne har en indbygget frekvensomformer, så de kan sluttes direkte til den enkeltfasede standardforsyning på 120 V. Der er ikke behov for ekstra frekvensomformere.

I 2014 fejrede Panama-kanalen sin 100 års-fødselsdag, og den vil være der mange år fremover.