Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Hældningsteknologi, specialeffekt: VDS-gravemaskiner fra Wacker Neuson

Med VDS (Vertical Digging System) afhjælpes generne ved arbejde på skrånende terræn. Ekstra produktivitet og arbejdskomfort, især når man arbejder på skrånende terræn, er de store fordele ved VDS, som allerede har vist sit værd i årtier og bruges og værdsættes af kunder overalt i verden.

Gravemaskiner på bånd anvendes som regel, hvor terrænet er ufarbart , skrånende og ujævnt: Når man arbejder på skråninger, langs vægge, langs fortovskanter eller direkte op langs husmure. Under sådanne opgaver arbejder mand og maskine ofte i en skrånende position, hvilket er en udfordring for begge. En gravemaskines økonomiske effektivitet kan hurtigt falde, når der udføres gravearbejde på ujævnt og skrånende terræn, og udgravningen derfor ikke sker lodret. At sidde i en skrå stilling, mens man arbejder, er heller ikke behageligt for operatøren, fordi han ofte tilbringer mange timer i denne ubekvemme og alt andet end ergonomiske arbejdsstilling.

Vertical Digging System fra Wacker Neuson tilbyder en enkel løsning på disse problemer. VDS gør det muligt trinløst at vippe den drejelige overbygning med op til 15 grader ved at trykke på en knap inde i kabinen. Man kan således kompensere for hældninger på op til 27 %. Kunderne får gavn af avanceret, sikker og robust teknologi, der allerede har vist sin værdi tusindvis af gange på almindelige byggepladser, og operatøren får også masser af fordele: Operatøren sidder i en bekvem, opret arbejdsstilling. Presset på ryggen og rygsøjlen lettes, og operatøren har nemmere ved at koncentrere sig om arbejdet hele dagen.

Takket være VDS øges produktiviteten og effektiviteten betydeligt under gravearbejdet. På denne måde er det påvist, at man kan spare op til 25 % materiale og tid under udgravning og tilbagefyldning. En anden fordel: Særligt tilbehør som f.eks. pæleboret kan ligeledes arbejde lodret selv på en skrånende overflade. Når en gravemaskine anvendes tæt op langs vægkonstruktioner, nedsættes faren for at beskadige dem til et minimum.

Firmaer, der allerede har erfaring med VDS vil ikke længere undvære fordelene ved denne teknologi. Wacker Neuson tilbyder systemet til mange af sine gravemaskiner på bånd.