Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Interview med CEO Martin Lehner om emnet innovation


Wacker Neuson er blevet en stor virksomhed på grund af sine innovationer. Kan De give os eksempler på virkelig milepæle for virksomheden?

Den første elektriske stamper var en sand milepæl – i hele verden! Den blev opfundet i 1930 af Hermann Wacker - og var med til at revolutionere en hel industri. Også i dag er Wacker Neuson førende inden for jordkomprimering takket være denne betydningsfulde opfindelse. Næsten 20 år senere blev den første stamper med forbrændingsmotor præsenteret på markedet - også af os. Dette forbedrede fleksibiliteten og anvendelsesmulighederne for udstyret enormt, da arbejdet nu kunne udføres uafhængigt af en strømforsyning. Det var i øvrigt også en anden milepæl, der inspirerede den næste innovation få efter senere: den første brydehammer med benzinmotor.

VDS- systemet (Vertical Digging System) er en af vores innovationer. VDS er en drejende overbygning med vippemekanisme til gravemaskiner, der muliggør kontinuerlig tiltning af overbygningen via knaptryk og giver vores kunder en betydelig merværdi på grund af de væsentligt kortere gravetider. Desuden sidder føreren altid i lodret position for større komfort og bedre ergonomi, og maskinen er væsentligt mere stabil. 

Særligt med hensyn til sikkerhed og komfort imponerer vi med vores infrarøde fjernbetjening til komprimeringsmateriel. Med fjernbetjeningen til pladevibratorerne og vores råjordstromler med vibrator udsættes operatøren ikke for hånd-arm-vibrationer og for væsentligt mindre støvmængder og udstødningsgasser. Desuden er faren for ulykker reduceret væsentligt, for takket være nærhedsregistreringen kan operatøren ikke bevæge sig ind i farezonen og skal bevare den visuelle kontakt med maskinen for at kunne betjene den. DPU 130, verdens stærkeste pladevibrator, er blevet belønnet med adskillige innovationspriser - en stor påskønnelse af vores præstationer.

Hvordan kan en stor virksomhed som Wacker Neuson sikre, at innovationsånden forbliver en aktiv kraft?

Innovation er en central del af vores værdihjul. Vores mål er at forbedre vores produkter og tjenester løbende. Af denne grund opmuntrer vi vores medarbejdere til altid at holde øjne og ører åbne, og vi er altid åbne for nye idéer. Vi har tæt kontakt til vores kunder for altid at kunne levere produkter, der opfylder deres behov endnu bedre. Derudover arbejder vi uafbrudt sammen med eksterne organisationer. I fælles projekter med universiteter giver vi unge talenter mulighed for at implementere deres idéer og skabe fremdrift. Og det med imponerende resultater. Og det med imponerende resultater. 


Hvad betyder ”ægte innovation” for Dem?

Kun innovationer, der medfører konkrete fordele og skaber merværdi for brugeren er ægte innovationer. Wacker Neusons første elektriske stamper er et godt eksempel på ægte innovation. Den er nemlig kendetegnet ved, at den løbende forbedres og samtidig inspirerer nye innovationer.


Hvad bliver efter Deres mening de store emner i din branche fremover?

Store emner er primært miljøområdet og eksempelvis mulighederne for at reducere støj og emissioner, alternative drev eller energieffektivitet. Den tættere forbindelse mellem mand og maskine bliver også mere og mere vigtig for at optimere hele proceskæden.


Har De noget at sige om aktuelle produktinnovationer?

Vi arbejder målrettet på at skabe innovationer for altid at kunne støtte vores kunder så godt som muligt. Som innovation kan fx nævnes gravemaskinen 803 dual power, der fås med et ekstra eksternt elektro-hydraulisk drev, der kan tilsluttes via ”plug & play”og omdanner gravemaskinen til en maskine til emissionsfrie anvendelser. Med denne gravemaskine opfylder vi vores kunders krav om alternative drev. Det er et område, hvor vi stadig ser et stort potentiale for yderlige innovationer.