Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Wacker Neusons ECO-mærke

EU’s forordninger til klimabeskyttelse for kommercielle køretøjer og motorkøretøjer fastsætter en gradvis reduktion af udstødningsemissioner såsom carbonoxid (CO), nitrogenoxid (NOx), kulilter (HC) og partikler. Niveau IV har været gældende siden januar 2013 for det øverste effektområde (130 til 560 kW) på dieselmotorer. Siden oktober 2013 har det været gældende for køretøjer og maskiner i kW-området fra 56 til 129.

Derudover findes der krav til støjdæmpning i de tekniske vejledninger til støjbegrænsning og øgede beskyttelseskrav for slutbrugeren, der er pålagt producenterne af belysningsmateriel og kompakt materiel. Dette skal sikre, at udstyret ikke belaster slutbrugerens sundhed. Nøgleordene i den forbindelse er bevægelsesfrihed uden træthedssymptomer, ergonomisk udformning af udstyret og lav vægt. 

“Vi tager naturligvis disse forordninger meget alvorligt sammen med vores komponentleverandører og implementerer dem tilsvarende i et intelligent koncept. Vi har dog besluttet at træffe yderligere foranstaltninger for at gøre vores produkter mere økonomiske og mere miljøvenlige. Til gengæld tildeler vi ECO-mærket,” siger Martin Lehner, CTO i Wacker Neuson SE.

Klik her for at høre mere om vores ECO-produkter »

Wacker Neuson tildeler ikke kun ECO-mærket til byggemateriel eller maskiner med særligt lave udstødningsemissioner men generelt også til bæredygtige teknologier. ECO har en dobbelt betydning og står for miljømæssig beskyttelse (ECOlogy) og økonomisk effektiv (ECOnomy). Koncernen fremhæver maskiner og udstyr med mærket, der yder et særligt bidrag til miljøbeskyttelse, bevaring af ressourcer og økonomisk effektivitet. Dette indbefatter både nye udviklinger og afprøvede produkter.

Bæredygtighed begynder med produktionen.

Den store betydning, bæredygtighed har for Wacker Neuson, ses også ved koncernens engagement i VDMA Blue Competence-initiativet, der blev igangsat i efteråret 2012. Det centrale element i kampagnen er, at materiel- og maskinteknologi kan implementere økologiske, sociale og økonomiske mål gennem bæredygtig teknologi.

ECO-mærket står for så vidt ikke kun for maskiner og materiel men også for produktionsfaciliteter hos Wacker Neuson. Da den nye fabrik blev opført i Hörsching i nærheden af Linz, spillede den miljøvenlige og økonomiske brug af energi- og naturressourcer for eksempel en stor rolle. Et solcellesystem leverer energi til forsyningen af varmt vand. Et belysningssystem i produktionshallerne og bevægelsessensorer i kontorfløjen sørger for en økonomisk forbrug af lysenergien. Malesystemet anvendes uden spildevand - blot for at nævne et par eksempler.

“Betydningen af bæredygtighed bliver mere og mere vigtig. Selv kunder fra regioner som Asien, hvor der ikke findes strenge forskrifter, lægger vægt på miljøvenlige produkter og produktionsanlæg. De virksomheder, der i fremtiden vil være innovative og succesfulde, er de der skaber miljøvenlige, økonomiske og sikre løsninger. Wacker Neuson vil også være blandt disse virksomheder i fremtiden,” siger Martin Lehner.