Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Wacker Neuson i Latinamerika

Et marked med voksende muligheder

Latinamerika omfatter de lande i Amerika, som taler spansk og portugisisk - i bogstavelig forstand "latin", som er grundlaget for alle romanske sprog - såvel som de lande i Caribien, hvor der tales fransk. Betegnelsen "Latinamerika" bruges til at differentiere disse lande fra landene i Nordamerika (USA og Canada), som taler engelsk. Regionen er vokset betydeligt i vigtigheden i de seneste år af forskellige årsager. Bemærkelsesværdige faktorer er hurtigere økonomisk vækst og reformer, der er gennemført i nogle lande og nu begynder at få virkning, samt lavere inflation. Selv om den latinamerikanske økonomi er ved at komme sig langsomt efter et svagt 2016, er det nu et spørgsmål om at håndtere større udfordringer på det enkelte marked.

Brasilien, som er et af regionens største og vigtigste markeder, oplever en langsom fremgang af det interne forbrug. Argentina udvikler sig også lidt hurtigere end forventet med lovende perspektiver for de kommende år. Samtidig står mange af landene i regionen mod udfordringer, fx Peru, Chile og Colombia.

Peru
(Wacker Neusons hovedkvarter i Latinamerika)

Hovedstad: Lima
Officielle sprog: Spansk - anerkendte dialekter: Quechua og Aimara
Statsoverhoved: Præsident Pedro Pablo Kuczynski
Regeringschef: Premiereminister Fernando Zavala
Areal: 1.285.216 km²
Befolkning: 30.741.062 (juli 2016)
Valuta: Peruviansk Sol (PEN)
Landekode: +51

Forskellige lokale krav

Wacker Neuson har arbejdet i dette krævende miljø i mere end fire årtier. "Det er vigtigt at indse, at regionen Latinamerika består af 34 lande med 11 oversøiske territorier", forklarer Hugo Arce, der er regional formand for Latinamerika i Wacker Neuson. "Disse markeder er ekstremt forskellige, og vi skal tilpasse vores strategi til de lokale krav." "Ud over forskellige sprog er der for eksempel lovmæssige bestemmelser, beskatningskrav, den kommercielle og politiske situation eller det relevante markedspotentiale." Wacker Neuson har sit regionale hovedkvarter i Lima i Peru. Alle centrale funktioner er koncentreret her.

Latinamerika har et utroligt vækstpotentiale. "Hvis man blot betragter visse indikatorer såsom BNP, råvarelagre - især metaller, gas og olie - eller progressiv industrialisering", tilføjer Hugo Arce. Det er sådan, at der i de senere år er kommet en ny generation med øget indtjeningsevne, der kræver en bedre livskvalitet samt nye varer, tjenester eller bolig. Samtidig findes der en alvorlig forældet infrastruktur: Havne, lufthavne, veje, vandkraftværker, telekommunikation, boliger - alle disse skal moderniseres eller nybygges, da regionens fremtidige konkurrenceevne afhænger af dette. "Vi må udnytte disse muligheder godt", siger Hugo Arce.

"Disse markeder er ekstremt forskellige, og vi skal tilpasse vores strategi til de lokale krav."

Hugo Arce, regional formand for Latinamerika

Kerneprodukter til denne region

Wacker Neuson forventer også vækst i Latinamerika - ikke mindst på grund af produktionsfaciliteterne til mobile generatorer, der blev åbnet i Brasilien i 2016, eller samarbejdet omkring rendegravere, der begyndte i 2017, og som udelukkende tilbydes i Latinamerika via Wacker Neusons forhandlernetværk. Med opførelsen af ​​produktionsanlægget har Wacker Neuson udvidet sin produktionskapacitet til store mobile generatorer og forbedret sin lokale tilstedeværelse med et kerneprodukt til regionen.

På fabrikken i Itatiba i Brasilien fremstilles mobile generatorer; et kerneprodukt til det brasilianske og andre latinamerikanske markeder.

I Latinamerika tilbyder Wacker Neuson også et udvalg af materiel fra sin "M-serie", som er særligt tilpasset de lokale markedsbehov. Denne produktlinje er af robust design, opfylder Wacker Neusons krav til høj kvalitet og kan - på grund af mindre komplekse fittings og et mindre udvalg af alternativer - konkurrere med et meget godt pris-/ydelsesforhold.

"Beton- og jordkomprimering og flytning af jord også vigtige områder for regionen", rapporterer Hugo Arce. "Vi er kendte overalt for vores stampere. I de seneste år er kompakte gravemaskiner, hjullæssere og dumpers blevet mere vigtige, og de benyttes i mange forskellige brancher. Derudover går vi konstant ind på nichemarkeder, fx inden for landbrug, jordbrug eller minedrift." Særligt inden for betonteknik er der mange eksempler på vellykkede projekter, for eksempel blev mere end 500 stavvibratorer fra Wacker Neuson brugt ved udvidelsen af Panama-kanalen.

For at fortsætte udviklingen af ​​Wacker Neuson i regionen er udvidelsen af ​​forhandlernetværket et vigtigt aspekt. Målet er, at øge Wacker Neusons 'brand' i Latinamerika og vinde yderligere markedsandele. "Wacker Neuson står for pålidelighed og tysk ingeniørkunst", siger Hugo Arce. "Vi drager fordel af dette i samarbejde med vores forhandlerpartnere, og vi er kendte for dette blandt vores kunder."