Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Wacker Neuson i Schweiz

I svimlende højder 

Det schweiziske marked har verdens hårdeste emissionsstandarder. Derfor er alternative energier på fremmarch. Dette kræver opførelse af passende kraftværker under særlige miljømæssige betingelser: Alle byggemaskiner med 18 kW effekt eller højere skal være udstyret med et partikelfiltersystem. Så der er ikke noget at sige til, at Wacker Neusons ECO-løsninger er meget efterspurgte her; ligesom det er tilfældet med forskellige andre tjenester, der opfylder de højeste krav. 

 

Et imponerende projekt blev placeret i den franske den af Schweiz i nærheden af Geneve-søen i 2.205 meters højde over havets overflade: dæmningen i Lac du Vieux Émosson. Den eksisterende dæmning blev forhøjet med hele 20 meter, så reservoiret kunne rumme dobbelt så meget vand som hidtil – nemlig fra en smal vold lige under den øverste kant! Herfra fræsede fem gravemaskiner fra Wacker Neuson 20 cm af det yderste betonlag, der var revnet. Der blev anvendt kuglemøllemaskiner, der betjenes via gravemaskinehydraulikken. På denne måde blev den gamle og nye beton kombineret optimalt, og konstruktionen kunne holde til de senere belastninger.

 

I Schweiz befinder byggeindustrien sig på et meget stabilt niveau, selvom der i øjeblikket kan iagttages en lille nedadgående tendens. Virksomheden profiterer af, at Wacker Neuson er etableret så bredt og leverer til mange forskellige brancher. Den markedsdrivende faktor er de nye faciliteter inden for byggeri og havebrug. Vej- og motorvejsbygning og anlægsarbejde generelt såvel som vedligeholdelse af bygninger, for eksempel i forbindelse med nedrivning og sanering i byggeindustrien eller servicearbejde inden for havebrug og landskabsarkitektur, spiller en stor rolle i Schweiz. Wacker Neuson er en populær komplet udbyder af byggemateriel og maskiner samt af en lang række tjenesteydelser. Wacker Neusons søsterselskab i Schweiz er et af koncernens mest succesfulde, når det handler om at udnytte markedspotentialet. 

Schweiz
Hovedstad: Bern
Officielt sprog: Tysk, fransk, italiensk, rætoromansk
Areal: 41.285 km²
Befolkning: 8,2 millioner
Valuta: schweizerfranc
Landekode +41

 
Interview med Benjamin Wasinger, administrerende direktør i Wacker Neuson Schweiz
 

Hvor vigtig er service i Schweiz?

 

“Generelt kan man sige, at kunderne i Schweiz anser service for at være meget vigtig. Det er vigtigt, at vi kan levere alt fra ét og samme sted: rådgivning, nyt udstyr, udlejning og eftersalgsservice. Vi er kendt for vores pålidelighed. Og vi tilbyder en komplet pakke efter kundens ønske.

Hvor kendt er brandet Wacker Neuson i Schweiz?

 

“Vi er stolte over, at vi generelt har store markedsandele for vores produktsegmenter. I dag er hele virksomheden en af de vigtigste byggemaskinevirksomheder i Schweiz. Vores tjenesteområder som fx maskinudlejning og service er også i en meget positiv udvikling.”

 

Hvad synes du særligt godt om ved arbejdet hos Wacker Neuson?

 

“Forretningen med mindre udstyr fascinerer mig stadig, da det er en meget livlig og hurtigt voksende forretning. Jeg synes meget godt om vores udbud af tjenester som fx reparationer eller vedligeholdelse. Vores veluddannede mekanikere løser en lang række forskellige problemer hver eneste dag i felten, undertiden under meget vanskelige forhold. Alt i alt bliver jeg inspireret af de mange forskellige opgaver, og det glæder mig, når jeg ser, at vores kunder ikke går efter individuelle produkter men snarere efter vores brand og vores virksomhed i det hele taget.