Cookie-kontrol

Denne site bruger cookies...

Main Navigation

Main Content

Wacker Neuson i Sydafrika

Vækstmarkeder i Sydafrika

Med basis i Sydafrika leverer Wacker Neuson til hele regionen syd for Sahara.<br/>Wacker Neuson har allerede været repræsenteret i Sydafrika i mere end 30 år. Virksomheden har haft sit nationale hovedkvarter i Johannesburg siden 1980. Et datterselskab blev åbnet i Durban i 1985, og det tredje datterselskab blev åbnet i Cape Town i 1987. I dag forsynes alle lande syd for Sahara fra Sydafrika. Med væksten blev også opmærksomheden omkring brandet forøget, og Wacker Neuson blev til et synonym for stampere og materiel til jordkomprimering. Materiellet til betonkomprimering er også blevet fast etableret i Sydafrika. Oplevelserne fra de ekstreme anvendelsesforhold for byggemateriel og kompakte maskiner i Sydafrika hjalp med til at tilpasse koncernens produkter til de mest krævende forhold. Disse produktforbedringer gjorde Wacker Neuson til synonym for vibrationsstampere. Det er en vigtig faktor, da vibrationsstamperen er det hyppigst anvendte arbejdsmateriel til komprimering på byggepladser i Afrika. I det traditionelle produktområde inden for jordkomprimering hører Wacker Neuson stadig til de førende på markedet. Eugene Brown, administrerende direktør hos Wacker Neuson Sydafrika og regional formand i Afrika: “Vi har været markedsførende mht. gravemaskiner, og vi har ikke tænkt os give den position fra os. Vi har ingen direkte konkurrence for hjullæssere med styring på alle hjul men har alligevel været i stand til at sikre en betydelig markedsandel for hjullæssere.”

Markeder med potentiale

Wacker Neuson er allerede repræsenteret ved salgspartnere i Namibia, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Ghana, Uganda, Nigeria, Kenya og Tanzania. De øjeblikkelige hot spots i regionen er Nigeria, Den Demokratiske Republik Congo, Zambia og Sydafrika. Sydafrika spiller en vigtig rolle som centrum for indkøb og logistik for de fleste afrikanske lande. Landet befinder sig dog samtidig i en vanskelig fase, da konkurrencen fra andre afrikanske lande øges. Nigeria ønsker at være centrum for handel, industri, petrokemi og logistik i Vestafrika og udnytter nye forretningsområder.

I Congo ligger fokus på mineindustrien. Zambia har store mineralske ressourcer og er også et af de få afrikanske lande, hvor storstilet landbrug støttes. I regionen Solwezi i det indre af landet fremmes udvidelsen af kobberbæltet. Det er projekter, der åbner op for anvendelse af kompakte maskiner og byggeudstyr fra Wacker Neuson, for eksempel til forarbejdning, vedligeholdelse og miljøstyring. I Zambia er der desuden et marked for hjullæssere, skid steer-læssere og teleskoplæssere fra koncernen. Det brede produktsortiment og forskellige anvendelsesområder leverer de bedste betingelser for fremtidig vækst.

Den Sydafrikanske Republik
Hovedstad Pretoria
Officielle sprog: afrikaans, engelsk, ndebele, isixhosa, zulu, sotho, sesotho, tswana, siswati, tshivenda, xitsonga
Areal: 1.219.090 km²
Befolkning: 51.770.560
Valuta: sydafrikansk rand
Landekode   +27

Interview med Eugene Brown, regional formand for Wacker Neuson Afrika

Eugene Brown har været ansvarlig for Wacker Neusons forretninger fra Sydafrika til og med området syd for Sahara siden januar 2013. Han har været hos virksomheden siden juli 2012 men har arbejdet i byggeindustrien lige siden 1998. Hans motto er: Intet kommer af sig selv, og hårdt arbejde KAN betale sig.

Du har været regional formand for Wacker Neuson Afrika siden januar 2013. Hvad er Deres planer?

I princippet har vi en meget fordelagtig position, særligt inden for områderne komprimering og betonteknik og har øget vores konkurrenceevne med hjullæssere og andre kompakte maskiner.

Vi har dog stadig en målsætning om at bringe vores produkter endnu tættere på kunden. Det er dog nemmere sagt end gjort, da Sydafrika alene er et meget stort land. Det er ikke særligt praktisk for kunden at skulle besøge en filial, der ligger 650 kilometer væk. Foruden markedet i Sydafrika er jeg ansvarlig for alle lande syd for Sahara, hvor der gemmer sig et meget stort potentiale. Det er vores opgave at finde og etablere de rigtige forhandlere og salgspartnere for Wacker Neuson. Vores succes i fremtiden afhænger først og fremmest af, i hvor høj grad vi formår at forbedre vores egen position her. Et andet succeskriterium er min medarbejderstab, der står til rådighed for kunderne og kan løse deres problemer pålideligt.

Hvad er de vigtigste produkter for Deres marked?

Vores bedste salgsområder er de traditionelt stærke segmenter inden for jord- og betonkomprimering. Men her er konkurrencen meget hård, særligt sammenlignet med konkurrencen i Asien. I øvrigt gælder dette for alle afrikanske lande syd for Sahara, særligt Sydafrika, Mozambique, Den Demokratiske Republik Congo, Nigeria og Ghana. Udbuddet af kompakte byggemaskiner er meget vigtigt, og i den forbindelse ligger fokus på hjullæssere, gravemaskiner, teleskoplæssere og skid steer-læssere. I de sidste tre år har vi opnået meget i regionen, men der ligger stadig et stort potentiale her.